ارز محبوب گروهای خرابکار چیست؟
یکی از نگرانی های همیشگی در خصوص گسترش استفاده از ارز های دیجیتال مربوط به مسایل مختلف امنیتی است. مشکلاتی چون استفاده گروه های خرابکار از بستر پلتفرم های گوناگون این تکنولوژی مالی.
در روزهای گذشته خبر رسید گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۲۳ موفق شده برای اهداف خرابکارانه خود رقمی بیش از ۲ میلیون دلار کمک مالی در قالب ارز دیجیتال جمع آوری کند.
در آن گزارش آماده است داعش این کمک ها را برای جمع آوری پیکار جویان از چند کشور مانند اندونزی، پاکستان، تاجیکستان و افغانستان به دست آورده است. این گروه این ارزها را به صورت تتر در شبکه ترون نکه داری می کند. گفته می شود این پول صرف یک گروهک زیر مجموعه داعش در افغانستان مورد استفاده قرار می گیرد.
گروهای خرابکار از کدام ارز استفاده می کنند؟
این صحبت ها به نوعی امروز توسط تارا آنیسون، مدیر سابق بخش مشاوره فنی ارزهای دیجیتال مجموعه الیپتیک تایید شده است. ایشان به جایگاه تتر برای خرابکاران امنیتی اشاره کرده است.
مطابق صحبت های خانم آنیسون استیبل کوین هایی مانند تتر و USDC به دلیل آسان تر بودن در استفاده، توسط مجرمان و گروه های خرابکار جانشین بیت کوین شده است. این ارزها به این گروهای خرابکار تا آن ها به راحتی برای جابه جایی پول از این شبکه استفاده کنند.
ایشان ادامه داد در این تغییر رویه، میکسر های ارز دیجیتال نقش بسیار پر رنگی ایفا میکنند. خصوصا باید اذعان داشت استفاده از شبکه ترون در فعالیت های مجرمانه هر روز در حال افزایش است.
پیشتر نیز اخبار دیگری در رابطه با استفاده تروریست ها از ارز دیجیتال منتشر شده بود. به عنوان مثال در سال ۲۰۲۰ موسسه مطالعاتی Chainalysis گروه داعش را مالک 300 میلیون دلار ارز دیجیتال دانست. ( با توجه به نرخ ۱۷ هزار دلاری بیت کوین در آن زمان).